Endast 1 av 10 personer lyckas lösa denna matematiska utmaning. Svaret är enkelt …

Välkommen till den fascinerande världen av matematiska pussel! Dessa intellektuella pussel är utformade för att bedöma ditt sinne och intelligens samtidigt som de ger en givande mental upplevelse. Gör dig redo att dyka in i en matematisk utmaning som testar dina problemlösningsförmåga.

Matte IQ-test: Lös 38 ÷ 2 × 3 + 5 – 9

Matematisk utmaning

Matematiska pussel är mycket mer än bara underhållning. De engagerar vårt tänkande och problemlösningsförmåga, vilket ger bra träning för våra hjärnor. Detta beror på att de aktiverar både vänster och höger sida av vår hjärna. Den högra sidan, ansvarig för kreativitet och intuition, kombinerar med vänster sida, involverad i analytiskt och objektivt tänkande, för att skapa en stimulerande upplevelse.

Att lösa matematiska pussel kan vara både roligt och givande, samtidigt som du förbättrar dina problemlösningsförmåga. Här är några tips för att framgångsrikt ta itu med dessa pussel:

Förstå problemet : Ta dig tid att läsa problembeskrivningen noggrant och se till att du förstår vad som frågas. Analysera all information och alla begränsningar som tillhandahålls.

Sök efter mallar : Ibland döljer matematiska pussel sekvenser eller mönster. Var uppmärksam på trender eller likheter i siffror eller ekvationer, detta kan vägleda dig mot lösningen.

Förenkla problemet : Om pusslet verkar komplext, försök att dela upp det i mindre delar. Använd grundläggande aritmetiska operationer som addition, subtraktion, multiplikation och division för att göra det mer tillgängligt.

Prova olika tillvägagångssätt : Om en metod inte verkar fungera, prova gärna en annan. Ibland kan en annan metod eller test- och felmetod leda dig till lösningen.

Om samma ämne :  Vad ser du på bilden? 3 möjligheter som definierar 3 mycket olika karaktärer!

Regelbunden övning är avgörande för att förbättra dina matematiska problemlösningsförmåga. Leta efter online-resurser eller böcker med en mängd olika pussel att öva regelbundet.

IQ-test: Lösning på utmaning 38 ÷ 2 × 3 + 5 – 9

Nu, tillbaka till vårt första matematiska pussel: 38 ÷ 2 × 3 + 5 – 9. Innan du upptäcker lösningen uppmuntrar vi dig att ta några ögonblick för att analysera den själv.

För att lösa denna ekvation, följ operationsordningen, ofta kallad med förkortningen PEMDAS: Parentes, Superscripts, Multiplication and Division (från vänster till höger) och Addition och Subtraktion (från vänster till höger).

  • Först delar vi 38 med 2, vilket motsvarar 19.
  • Sedan multiplicerar vi 19 med 3, vilket motsvarar 57.
  • Beräkningen blir således: 57 + 5 – 9.
  • Nu gör vi addition och subtraktion från vänster till höger.
  • Vi lägger till 57 och 5, vilket motsvarar 62.
  • Slutligen subtraherar vi 9 från 62, vilket motsvarar 53.

Efter att ha utfört dessa beräkningar är lösningen av ekvationen:

38 ÷ 2 × 3 + 5 – 9 = 53

Test-Maths lösning

Grattis om du hittade svaret själv! Matematiska pussel är ett bra sätt att träna ditt sinne medan du underhåller dig själv. Vi hoppas att du gillade denna unika utmaning och är redo att ta dig an spännande nya matematiska utmaningar. Tveka inte att dela detta pussel med dina vänner och bjud in dem att delta i det intellektuella äventyret. Matematisk insikt kan vara både spännande och givande, så fortsätt utforska mysterierna i matematiska pussel. För fler tester och utmaningar, besök vår dedikerade sida.

mm
skriven av Annika